Home > Boot Error > Boot Error 5a

Boot Error 5a

Contents

System is as follows: MB: Intel D975XBX2 Ver. running a DG33TL, with a quad core cpu, SATA DVD-RW DL Pioneer, SATA Western digital 500gb Hard Drive. cistec posted Aug 14, 2016 Power Problem Building New... Each Reboot would let me in the bios ..maybe and if It did that's is far as it would go. have a peek here

At first I was going to say RTFM, but on closer inspection this board does not have this feature. Reply With Quote 10-28-201204:33 PM #2 VoXPCS View Profile View Forum Posts Private Message ROG Enthusiast Array Join Date May 2012 Reputation 10 Posts 72 I had a similar problem. Also, remove any add-in cards that are not > >> required to get video. Trent, Jul 12, 2006 #4 Guest Trent wrote: > On 11 Jul 2006 09:21:22 -0700 wrote in Message id: > <>: > > > > >Trent wrote: > >> On 10

Intel Motherboard Error Codes

Running onboard video, I have no issues... irie111 irie111, Feb 8, 2008 #10 irie111 Joined: Feb 8, 2008 Messages: 2 Yeah!!!... I bought two of these MBs this week, and 2.8 Gig Pentium Ds. However, if you set jumper > J7J3 to position 2-3, then power on the board, does it then enter setup? > > >I've installed > >Geforce 6600 graphics card, is there

If anyone knows anything about this that might help I will also be grateful for your input. Reply With Quote 10-28-201207:26 PM #9 Necrosan View Profile View Forum Posts Private Message ROG Guru: Green Belt Array Join Date Dec 2011 Location Milwaukee Reputation 60 Posts 655 If you've I've installed Geforce 6600 graphics card, is there any need to remove it...? Top BlueMagic Legit Enthusiast Posts: 41 Joined: Wed Mar 14, 2007 11:46 am Quote Postby BlueMagic » Fri Apr 06, 2007 12:04 pm I've used an old parallel optical drive on

The video card that appears to be incompatible is an: ATI, PowerColor, HD 4350. I bought the motherboard in 08/09 with a SATA Western digital 500gb Hard Drive. Use common sense. chukcha2 posted Sep 24, 2016 ASUS A88XM-A on-board video issue GalacticDad posted Sep 15, 2016 three screen setup with the gtx 650 hassan123 posted Sep 2, 2016 Dark spot/residue on...

When I read here that if you unplug the IDE, the machine might not hang on 5A, I tried that and it worked, it booted in 30 seconds. Your Rig is very similar to mine, except i have 2 GTX 580s, NXZT Swith 810 Case, everything else we're rocking the same equipment. After solving your problem, please mark it as solved by clicking 'flair' and confirming the 'solved' tag. No PSAs unless relevant to an issue (it must be a comment).

Resetting Sata Bus And All Devices

dmikulec, Sep 29, 2013 #16 alokesh_p Joined: Sep 30, 2013 Messages: 1 Sir, I have 945gcr intel motherboard .It just booting then stop show error 5A.What is the problem.disconnect all peripheral Then I pulled an old IDE drive out of another box, hooked it up and it's now loading Windows just fine!!! Intel Motherboard Error Codes Sign up now! Dp55wb Page 1 of 4 1 2 3 ...

the LED would display random codes each time Replaced the board, nothing, replaced the chip ...presto! navigate here On the second board, I used the 512 MB video card, but I used my existing IDE HD. I've been trying to figure out the problem the whole evening, no success. Also I forget to mention it early that, I've SATA hard drive.. How To Reset Cmos

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). I was really tired of trying so I waited, It looped from 5A to other Post codes, it worked. Please type your message and try again. Check This Out After pulling each board one at a time, I isolated it to either a port or SATA drive.

Using a Sapphire Radeon HD 4670 512MB video card.I've read that there are problems getting the 5A error with other Intel boards when using any combination of a PCI express card Plug your monitor into the built-in VGA port located on the motherboard. > Also I >forget to mention it early that, I've SATA hard drive.. Yes, my password is: Forgot your password?

Turns out the incompatibility was with a combination of ANY PCIe video card and ANY SATA hard drive...

The information below is what I tried to send you. Found latest bios update from intel web site. I have SATA hard drive and IDE DVD/RW... My MB is a DP55WB, using a i5 CPU, both brand new.EDIT: I managed to get it to work by changing the SATA slot where my HD is connected.

Unplugging the IDE DVD/RW does not fix the issue for me... Bottom line... Newer Than: Search this thread only Search this forum only Display results as threads Useful Searches Recent Posts More... this contact form centplay.com/affiliate/id_366/ Do you have any other suggestions to fix this?

Note: If you are a registered ASUS Member already, please use your ASUS Member's ID (Email) and password to proceed the login. Intel D975XBX2Xeon 3060 (E6600) at stock 2.4 GHzSeagate 500 GB SATA on Intel Matrix black port 0Plextor PX-755SA SATA DVD on Marvell blue port 5USB keyboard and mouseWindows XP/SP2BIOS 2663, lastest MB: ASUS Rampage IV Black Edition CPU: Intel Xeon E5-2697 v2 (Cooled by Corsair H100i w/ Noctua NF-F12 fans) RAM: 64GB G.SKILL RipjawsZ 1600 (10-10-10-30) GPU: EVGA GeForce GTX Titan X No [Meta] posts about jobs on tech support, only about the subreddit itself.

All rights reserved.REDDIT and the ALIEN Logo are registered trademarks of reddit inc.Advertise - technologyπRendered by PID 5472 on app-557 at 2016-10-06 19:12:39.874012+00:00 running 71ee7be country code: US. Weird stuff, but now it's working perfectly. ark , Jul 12, 2006 #5 bertmcd Joined: Sep 10, 2006 Messages: 1 Fix for this problem I also have D945GNT with this error. I will make another entry later today.

flipfloppity posted Aug 14, 2016 Upgrade mobo but keep cpu and... I don't think it's going to work though as it definitely seems like a BIOS problem or some conflict in using a SATA HDD drive with a PCIe card. well this is a problem that i been dealing with intel motherboards for long time, the problem is when you change something in the motherboard(in my case hard drive), the motherboard I was able to boot from CD-ROM, plugged the HDD in and was able to install OS, but it hangs on 5A as soon as it's rebooted.

That drive does only support PIO mode 4, no U-DMA. I'll try, but how can I reset CMOS..? > > At first I was going to say RTFM, but on closer inspection this board does > not have this feature. Terms of Use Notice Privacy Policy Mobile site Full site TechCenter   Sign in United States (English) Brasil (Português)Česká republika (Čeština)Deutschland (Deutsch)España (Español)France (Français)Indonesia (Bahasa)Italia (Italiano)România (Română)Türkiye (Türkçe)Россия (Русский)ישראל Approach the communities affected directly, not here!

Nothing worse than getting new stuff that doesn't work... Like Show 0 Likes(0) Actions 5. I got the latest bios update. A little surprised it took Intel so long to recognize such a major issue...

This tool uses JavaScript and much of it will not work correctly without it enabled.